NORMA ADVOKATER STOLT PARTNER TILL THE JUBILEE EXPEDITION

The Jubilee Expedition, som inleds den 1 maj 2022, riktar ljuset mot de smältande polarisarna. NORMA har haft äran att få stötta Jubilee Expedition med bl.a. hantering av avtal, ansvarsfrågor och organisationsfrågor.

Den 4 juli 1872 gav sig professor A.E. Nordenskiöld och hans team iväg från Göteborg mot Svalbard. Efter en utmanande vinter i Svalbard gav man sig sedan av den 6 maj 1873 med mål att bli de första att någonsin nå Nordpolen. Även om expeditionen fick avbryta sitt huvudmål blev Nordenskiöld och hans team det första som utforskade North East Land, och vid ankomst till Göteborg hade expeditionen samlat på sig omfattande forskning inom geografi, meteorologi, geomagnetism och marinbiologi. Nu – 150 år senare – ger sig The Jubilee Expedition av i Nordenskiölds fotspår för att dokumentera Arktis klimatförändringar. Expeditionen, som består av ett antal forskare under ledning av expeditionsguiden Jonas Paurell, syftar främst till att rikta ljuset mot de smältande polarisarna och öka medvetenheten om klimatförändringarna.

Med på expeditionen är också ett filmteam, i syfte att producera en dokumentärfilm som ska gå upp på biograferna i höst. Expeditionen avslutar med en längre utställning hos Färgfabriken i Stockholm under början av 2023.

NORMA arbetar löpande med hållbarhet inom främst 4 områden – jämlikhet, sociala orättvisor, hälsa och klimatet. De tre förstnämnda är för en advokatbyrå naturliga att främja och implementera i vår verksamhet, dels genom aktivt arbete inom byrån dels genom strategiska partnerskap i syfte att skapa meningsfull skillnad. Utöver vårt löpande klimatarbete har vi dock haft svårt att hitta sätt att göra skillnad för klimatet. När Jonas Paurell kontaktade NORMA var det därför självklart för oss att göra allt vi kunde för att bidra till expeditionens mål. Vi kan nu med stolthet säga att vi hjälpt expeditionen med bland annat hantering av avtal, ansvarsfrågor och organisationsfrågor.

Vi önskar hela teamet bakom The Jubilee Expedition lycka till, och för de som önskar följa expeditionens framfart de närmsta 6 veckorna, rekommenderas följande kanaler:

https://www.thejubileeexpedition.com/

@thejubileeexpedition

Forskare som deltar i expeditionen:

@jonaspaurell

@markusfjallstrom

@husserik

@susanahancock_

@outdoorswe

@awi_rabelista

Ansvariga jurister
Adam Lichtneckert
VD
Jakob Nortoft
Partner | Advokat