2024-08-16

Veidekke positionerar sig ytterligare inom gruvnäringen genom förvärv av Euromining AB 

NORMA Advokater fick förtroendet att biträda Veidekke Sverige AB i dess förvärv av 100% av aktierna i Euromining AB i Gällivare. Euromining är en maskinentreprenör främst inom gruvindustrin och kompletterar Veidekkes nuvarande verksamhet i norra Sverige som är inriktad på nybyggnation av infrastruktur och gruvprojekt.

Euromining är en koncern med cirka 200 medarbetare och en årlig omsättning om cirka 750 miljoner kronor. Eurominingkoncernen är specialiserad på lastning och transport av malm och huvudparten av verksamheten bedrivs i Malmfältens gruvdistrikt i Gällivare och Kiruna. Koncernens största kund är LKAB. Förutom Euromining AB ingår även de båda underentreprenörsbolagen Lars Almgrunds Åkeri AB samt Tommys Last Vitåfors AB i förvärvet.

Köpeskillingen motsvarar ett bolagsvärde om cirka 500 miljoner kronor på skuldfri basis, varav en betydande del kommer att bero på de resultat som uppnås under åren 2024 till 2026.

Vi är mycket stolta över att ha fått Veidekkes förtroende i denna strategiskt viktiga affär. NORMAs team leddes av Anders Wennergren, partner, tillsammans med Annika Freij, partner, advokaterna Patrick Andersson, Jonathan Ramsten, Victor Nilsson, Joakim Zetterström samt biträdande jurist Tobias Schreiber.